Μια τέλεια συνταγή για μια γευστική και εύκολη κιμαδόπιτα που πλαισιώνεται από ελιές και φέτα. Ένα πιάτο από τον Έκτορα Μποτρίνι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Βρες τις καλύτερες συνταγές του Έκτορα Μποτρίνι εδώ!
Εύκολη κιμαδόπιτα και ελιές και φέτα
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Μερίδες8
Για την εύκολη κιμαδόπιτα θα χρειαστείτε
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη
- 2 αυγά
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνετε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά.
Βάζετε αλάτι και πιπέρι και το κρατάμε στην άκρη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζετε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και προσθέτετε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
Βάζετε αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα αρωματικά.
Παίρνετε το ταψάκι, απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και βάζετε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες.
Ρίχνετε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι.
Πασπαλίζετε από πάνω με τη φέτα και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Πηγή: newsbeast.gr