Κινέζικο κοτόπουλο
Το ακούτε και τη βλέπετε πολύ συχνά αυτό το πιάτο. Τώρα ήρθε η ευκαιρία με αυτή την πολύ εύκολη συνταγή για κινέζικο κοτόπουλο να το απολαύσετε και σπίτι σας!
Για το κινέζικο κοτόπουλο θα χρειαστείτε
- 5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
- 2 πιπεριές (σε λωρίδες)
- 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
- 2 κ.σ Worcestershire sauce
- 4 κ.σ μαύρη σόγια σος ή 6 κ.σ Teriyaki sauce
- 4 κ.σ γλυκό κρασί ή σέρι
- 1 κ.γ Ζάχαρη
- 1 φ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 φ.τσ. Ζωμό κότας σε κύβο
- 1 κ.γ σκόνη 5 Spices
- 1 τζούρα αλάτι
Ingredients
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3’ κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30’ μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο!
Πηγή: sidagi.gr
Διαφήμιση