Μια εξαιρετική συνταγή για ιταλικά cannoli που ακούτε, αλλά ίσως να μην έχετε βρει μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι , το τζίντζερ και τη μελάσσα μέχρι να έχετε ένα σκούρο μείγμα.
- Σχηματίστε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα σας (περίπου 20γρ. η κάθε μία) και βάλτε τις σε ένα ταψί ψησίματος στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Ψήστε στους 160C για 8-10 λεπτά. Συμβουλή: Να αφήσετε αρκετό κενό μεταξύ τους.
- Ταυτόχρονα αναμείξτε καλά το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα σας. Κατόπιν αφήστε το να παγώσει στο ψυγείο.
- Αφού βγάλετε τη ζύμη για τα cannoli από το φούρνο (θα δείτε ότι από μπάλες έχουν αποκτήσει ένα κυκλικό οριζόντιο σχήμα) αφήστε τα να κρυώσουν για 3 λεπτά. Ύστερα σχηματίστε τη κάθε ζύμη σε μορφή που έχουν τα cannoli (ίσως μια φόρμα αντίστοιχη που θα βρείτε σε ειδικά καταστήματα μαγειρικής να βοηθούσε).
- Γεμίστε έναν κορνέ με το μείγμα με τη ρικότα και κατόπιν γεμίστε τα cannoli σας. Τέλος ρίξτε στις 2 άκρες του κάθε cannoli σταγόνες σοκολάτας και απολαύστε τα!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.co.uk
Διαφήμιση