Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κλασικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

Τα παιδιά θα το λατρέψουν! Οι φίλοι σας, που θα τους κεράσετε, θα το λατρέψουν! Το κλασικό μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Κλασικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος10 Λεπτά
    • Μερίδες14

    Για το κλασικό μπισκοτογλυκό ψυγείου θα χρειαστείτε

    Υλικά για το γλυκό

    • 2 ½ πακέτα ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ
    • 200 ml ‏γάλα φρέσκο
    • 50 ml ‏κονιάκ ή λικέρ

    Υλικά για την κρέμα βανίλιας

    • 80 γρ. ‏κόρν φλάουρ
    • 180 γρ. ‏ζάχαρη
    • 1 ‏φασόλι βανίλιας
    • 2 ‏κρόκους αβγών
    • 850 ml ‏γάλα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏βούτυρο
    • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
    • 150 ml ‏κρέμα γάλακτος

    Υλικά για την επικάλυψη

    • 250 ml ‏κρέμα γάλακτος
    • 300 gr ‏κουβερτούρα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏βούτυρο
    • ‏Τρούφα

    Εκτέλεση

    1

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε 1 φλιτζάνι από το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι.

    2

    Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί ελαφρά, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.

    3

    Αποσύρετε, προσθέτετε το βούτυρο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.

    4

    Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ομογενοποιείτε στην κρέμα βανίλιας.

    5

    Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια-δύο βράσεις, περιχύνετε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    6

    Αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    7

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το κονιάκ.

    8

    Σε ένα μέτριο ταψί κάνετε δύο στρώσεις από μπισκότα, τα οποία πρώτα βουτάτε για λίγο στο γάλα.

    9

    Από επάνω ρίχνετε την κρέμα βανίλιας και κάνουμε ακόμη μια στρώση με μπισκότα.

    10

    Περιχύνετε με την ρευστή επικάλυψη σοκολάτας και τοποθετείτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

    11

    Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με τρούφα.

    Διαφήμιση

    Μπορούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε την κρέμα βανίλιας σε δύο δόσεις και την μια να την κάνουμε σοκολατένια προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας κακάο, ανάμεσα από τις δύο κρέμες κάνουμε μια στρώση με μπισκότα.

    κλασικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

    Πηγή: ionsweets.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    2 Σχόλια
    1. Kaiti Antonaki λέει

      το κάνω συχνα αυτο το γλυκο κι αν δεν εχω μπισκοτα βαζω κρις κρις και γινετε σαμ παντεσπανι! πολυ ωραια συνταγη κι αυτη!

      1. Food Maniacs λέει

        Καλησπέρα Καίτη , χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε η συνταγή !
        Καλα μαγειρέματα !

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend