Κομπόστα μήλου με κανέλα
Ελαφριά κομπόστα μήλου με κανέλα σούπερ αρωματική και απείρως απολαυστική !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια κόβετε τα μήλα στα δύο2 και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
- Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί. Σερβίρετε με τηγανίτες με μήλα ή ότι άλλο θέλετε.
Συνταγή για κομπόστα μήλου
Διαφήμιση