Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κοχυλάκια γεμιστά με λουκάνικο και σπανάκι‏

Κοχυλάκια γεμιστά με λουκάνικο και σπανάκι θα σας συναρπάσουν σίγουρα! Εύκολη συνταγή και πρωτότυπη καθώς χρησιμοποιούμε τα όχι και τόσο διαδεδομένα ζυμαρικά κοχυλάκια, ενώ ο συνδυασμός λουκάνικο και σπανάκι δένει τέλεια!

Κοχυλάκια γεμιστά με λουκάνικο και σπανάκι‏

κοχυλάκια γεμιστά με λουκάνικο και σπανάκι
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για τα κοχυλάκια γεμιστά με λουκάνικο και σπανάκι θα χρειαστείτε

    • 16-18 ‏μεγάλα μακαρόνια - κοχύλια
    • 450 γρ. ‏φρκέσκο χοιρινό λουκάνικο (να έχετε αφαιρέσει το εξωτερικό περίβλημα)
    • 1 κ.γ. ‏ψιλοκομμένο σκόρδο
    • 400 γρ. ‏ψιλοκομμένες ντομάτες
    • 200 γρ. ‏σπανάκι (είτε φρέσκο πλυμμένο, είτε κατεψυγμένο που έχετε αποψύξει
    • 1/2 φλιτζάνι ‏τυρί ricotta
    • 1/2 φλιτζάνι ‏τριμμένη μοτσαρέλα
    • ‏αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C.

    2

    Γεμίστε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τοποθετήστε το στην άκρη.

    3

    Βράστε σε ένα κατσαρολάκι αλατισμένο νερό.

    4

    Τοποθετήστε τα μακαρόνια και βράζετε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    5

    Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά.

    6

    Τοποθετήστε το χοιρινό λουκάνικο και με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε το λουκάνικο μέχρι να να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια, για περίπου 5-6 λεπτά.

    7

    Προσθέστε στο τηγάνι το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30”.

    8

    Ύστερα προσθέστε τις ντομάτες και το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περίπου.

    9

    Ύστερα αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, και προσθέστε το τυρί ricotta και ανακατέψτε καλά.

    10

    Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε «μερίδες» και γεμίζετε ένα ένα τα κοχυλάκια.

    11

    Όταν τελειώσετε τα βάζετε σε ένα ταψί ( προτείνουμε 23×23εκ. ).

    12

    Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.

    13

    Ρίξτε από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα και βάλτε το ταψί στο φούρνο για 25-30 λεπτά!

    14

    Αφού είναι έτοιμα, βγάλτε το ταψί και σερβίρετε τα γεμιστά κοχυλάκια ζεστά!

    Διαφήμιση

    κοχυλάκια γεμιστά

    foodmaniacs

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: carolynnsrecipebox

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend