Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κοφτό μακαρονάκι με καραμελωμένο χταπόδι στην γάστρα

Μία νηστίσιμη και λαχταριστή συνταγή με χταποδάκι καραμελωμένο που θα σας γλυκάνει ευχάριστα !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το χταπόδι για 12 λεπτά με ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια το σουρώνετε και το κόβετε σε κομμάτια.
  2. Σοτάρετε το χταπόδι μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας, τον ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
  4. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μία γάστρα, σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 55 με 60 λεπτά.
  5. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και σουρώνετε.
  6. Στο τελευταίο 15λεπτό προσθέτετε στο χταπόδι τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά και το ξαναβάζετε στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο το κοφτό.

kofto-makaronaki

Πηγή: missbloom.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend