Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι!

Είναι πραγματικά μια συνταγή που θα λατρέψετε. Αυτή η κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι κυριολεκτικά θα σας «αρρωστήσει» και σίγουρα δε θα μπορέσετε να μείνετε μόνο στο ένα κομμάτι!

Νηστεύεις; Αν ναι, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για μια πανεύκολη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

Κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι!

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για την κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι θα χρειαστείτε

      Υλικά για το κέικ

      • 1 φλιτζ. ‏αλέυρι
      • 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν σόδα
      • 1 φλιτζ. ‏ζάχαρη
      • 1 πρέζα ‏αλάτι
      • 1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
      • 1/4 φλιτζ. ‏ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι)
      • 2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
      • 1/2 φλιτζ. ‏νερό
      • 1/4 φλιτζ. ‏ξινόγαλα
      • 1 ‏αυγό
      • 1/2 ‏βανίλια

      Υλικά για το γλάσο - επικάλυψη

      • 1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
      • 2 κ.σ. ‏κακάο
      • 2-4 κ.σ. ‏γάλα
      • 1/2 φλιτζ. ‏κάσιους, θρυμματισμένα
      • 2 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
      • 1/2 ‏βανίλια

      Μπορείτε να το συνοδεύσετε με

      • ‏Παγωτό με γεύση βανίλια
      • ‏Σιρόπι καραμέλας
      • ‏Σαντιγί

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

      2

      Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.

      3

      Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, βάζετε το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την σκόνη κακάο και το νερό και τα αφήνετε σε μεσαία φωτιά.

      4

      Μόλις βράσουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε καλά.

      5

      Ρίχνετε το ξινόγαλα, το αυγό και τη βανίλια και βάζετε το σκεύος στο φούρνο.

      6

      Το αφήνετε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς (για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο κάνετε το παραδοσιακό κόλπο με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει με λίγα ψίχουλα).

      7

      Όσο το κέικ κρυώνει, θα ασχοληθείτε με το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το βούτυρο, το κακάο και το γάλα και τα αφήνετε να βράσουν.

      8

      Στην συνέχεια το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την άχνη, τα κάσιους και τη βανίλια.

      9

      Ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα πάνω από το κέικ και το απλώνετε με μία σπάτουλα.

      10

      Πριν το σερβίρισμα προσθέτετε 2 μπάλες παγωτό, σιρόπι καραμέλας και σαντιγί και το απολαμβάνετε!!

      Διαφήμιση

      κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι

      Πηγή: daddy-cool.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend