Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι!

Είναι πραγματικά μια συνταγή που θα λατρέψετε. Αυτή η κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι κυριολεκτικά θα σας «αρρωστήσει» και σίγουρα δε θα μπορέσετε να μείνετε μόνο στο ένα κομμάτι!

Νηστεύεις; Αν ναι, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για μια πανεύκολη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

Κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι!

σοκολατόπιτα στο τηγάνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για την κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κέικ

    • 1 φλιτζ. ‏αλέυρι
    • 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν σόδα
    • 1 φλιτζ. ‏ζάχαρη
    • 1 πρέζα ‏αλάτι
    • 1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
    • 1/4 φλιτζ. ‏ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι)
    • 2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
    • 1/2 φλιτζ. ‏νερό
    • 1/4 φλιτζ. ‏ξινόγαλα
    • 1 ‏αυγό
    • 1/2 ‏βανίλια

    Υλικά για το γλάσο - επικάλυψη

    • 1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
    • 2 κ.σ. ‏κακάο
    • 2-4 κ.σ. ‏γάλα
    • 1/2 φλιτζ. ‏κάσιους, θρυμματισμένα
    • 2 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
    • 1/2 ‏βανίλια

    Μπορείτε να το συνοδεύσετε με

    • ‏Παγωτό με γεύση βανίλια
    • ‏Σιρόπι καραμέλας
    • ‏Σαντιγί

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

    2

    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.

    3

    Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, βάζετε το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την σκόνη κακάο και το νερό και τα αφήνετε σε μεσαία φωτιά.

    4

    Μόλις βράσουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε καλά.

    5

    Ρίχνετε το ξινόγαλα, το αυγό και τη βανίλια και βάζετε το σκεύος στο φούρνο.

    6

    Το αφήνετε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς (για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο κάνετε το παραδοσιακό κόλπο με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει με λίγα ψίχουλα).

    7

    Όσο το κέικ κρυώνει, θα ασχοληθείτε με το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το βούτυρο, το κακάο και το γάλα και τα αφήνετε να βράσουν.

    8

    Στην συνέχεια το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την άχνη, τα κάσιους και τη βανίλια.

    9

    Ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα πάνω από το κέικ και το απλώνετε με μία σπάτουλα.

    10

    Πριν το σερβίρισμα προσθέτετε 2 μπάλες παγωτό, σιρόπι καραμέλας και σαντιγί και το απολαμβάνετε!!

    Διαφήμιση

    κολασμένη σοκολατόπιτα στο τηγάνι

    Πηγή: daddy-cool.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend