Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κολοκυθοκεφτέδες

Τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που αποτελούν τον καλύτερο μεζέ!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνετε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
  2. Πασπαλίζετε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄.
  3. Τα στύβετε καλά είτε με τα χέρια είτε βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβετε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζετε σε μπολ.
  4. Προσθέτετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού δοκιμάσετε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσατε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.
  5. Τα ανακατεύετε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι.
  6. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα.
  7. Τηγανίζετε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.
  8. Κάθε φορά ρίχνετε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
  9. Τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρετε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

kolokuthokeftedes

Πηγή: argiro.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend