Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κοντοσούβλι με θυμάρι και πατατούλες στη λαδόκολλα

Μία σούπερ γευστική συνταγή που θα σας κάνει να τρίβετε τα δάχτυλά σας! Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το πώς «λιώνει» στο στόμα σας το κρέας, ενώ ταυτόχρονα το θυμάρι συνδυάζεται τέλεια με τις πατάτες.

Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των υπόλοιπων κρεάτων, και τρίτο κρέας όπως μοσχάρι ή κοτόπουλο.

Για το κοντοσούβλι

  • 600 γραμμάρια ‏Μοσχαρίσια σπάλα (ψαχνό)
  • 600 γραμμάρια ‏Χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
  • 600 γραμμάρια ‏Αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
  • 1 1/2 κιλό ‏Μικρές πατατούλες για φούρνο (προτιμήστε βιολογικές), ξεφλουδισμένες και ολόκληρες ή αν δεν βρείτε μικρές, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερες και να τις κόψετε σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 λίτρο ‏Λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβος ‏Ζωμός βοδινού
  • 100 ml ‏Ελαιόλαδο
  • 3 – 4 κλωνάρια ‏Φρέσκο θυμάρι (ή 2 γεμάτες κουτ. σούπας θυμάρι ξερό)
  • 6 σκελίδες ‏Σκόρδο (ή όσο σκόρδο μας αρέσει), καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Μαύρο πιπέρι (χονδροσπασμένο)
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ‏Μουστάρδα
  • ‏Αλάτι
  • Λίγη ‏Ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε 1½ φλιτζάνι νερό, διαλύω μέσα το ζωμό, ανακατεύοντας καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  2. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κρεατικά, τα κόβετε σε μεγάλους κύβους των 3 εκατοστών και τους βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα βαθύ ταψί.
  3. Προσθέτετε τον διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη.
  4. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  6. Βγάζετε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνετε κατά μέρος), και τους περνάτε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλετε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
  7. Κόβετε 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζετε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα.
  8. Συμπληρώνετε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες.
  9. Περιχύνετε με 1 – 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα και τυλίγετε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα.
  10. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί (προτιμώ στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνετε για 1 – 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  11. Ανοίγω κάθε πακέτο, βγάζετε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρετε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους!

kontosoubli

 

Πηγή: dinanikolaou.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend