Ο κορμός με φουντούκια είναι ιδανική συνταγή για να την φτιάξετε με τα παιδιά σας ή με τους φίλους σας ! Ακόμα κι αν είστε αρχάριος/α, να είστε σίγουρος/η ότι θα πετύχει και θα βγει τέλειος !
Για τον κορμό με φουντούκια θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. μπισκότα βανίλιας
- 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 115 γρ. βούτυρο
- 115 γρ. σοκολάτα
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 115 γρ. σοκολάτα
- 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας.
- Καβουρδίστε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-15 λεπτά.
- Έπειτα τα χοντροκόβετε και τα προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα. Κρατάτε λίγο από το μείγμα για την διακόσμηση στο τέλος.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τη σοκολάτα, την πραλίνα φουντουκιού, το βούτυρο ,την κρέμα γάλακτος και λιώνετε στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί. Αν επιλέξετε το μπεν μαρί προσέχετε το νερό που βράζει να μην ακουμπήσει το μπολ με τις σοκολάτες γιατί θα καούν.
- Στρώνετε σε μια φόρμα αλουμινόχαρτο σε όλη την επιφάνεια της (φροντίστε να βάλετε παραπάνω για να εξέχει) και το αλείφετε με βούτυρο. Βάζετε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με το μπισκότο κι ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί το μείγμα από τη σοκολάτα.
- Παίρνετε το μείγμα του κορμού σας και το βάζετε στην φόρμα και με το αλουμινόχαρτο που εξέχει στρώνετε την επιφάνεια του για να είναι λεία.
- Αφήνετε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
Για την επικάλυψη
- Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει 1 βράση.
- Σε ένα μπολ που έχετε βάλει τη σοκολάτα και την πραλίνα φουντουκιού βάζετε την καυτή κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Περιχύνετε τον κορμό σας και πασπαλίζετε κατά μήκος με θρυμματισμένο μπισκότο και φουντούκι.
Συνταγή για κορμό σοκολάτας με φουντούκια
Διαφήμιση