Ναι καλά διαβάσατε! Μπορείτε να φτιάξετε αυτό τον κορμό (μωσαϊκό) – κέικ με σοκολάτα και μπισκότα πτι μπερ σε μόλις 20 λεπτά!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Αλείψτε μια φόρμα κέικ (20 εκατοστών) με το λιωμένο βούτυρο. Κατόπιν τοποθετήστε στη βάση και στις άκρες της φόρμας λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ θρυμματίστε τα 250γρ. μπισκότα πτι μπερ. Ύστερα με τα χέρια σας, σπάστε τα υπόλοιπα 250γρ. σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ πρώτα τα θρυμματισμένα μπισκότα και κατόπιν τα κομμάτια μπισκότων.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας από το κακάο. Ανακατέψτε ελαφρά για 5 λεπτά έως ότου το βούτυρο λιώσει και η ζάχαρη διαλυθεί. Σε ένα μπολ, χτυπήστε έως ότου ομογενοποιηθούν τα αυγά με το υπόλοιπο κακάο.
- Ρίξτε το μείγμα με το βούτυρο στο μείγμα με το αυγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα κολλώδες σοκολατένιο μείγμα. Ρίξτε το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και αφού το ανακατέψετε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίξτε το τελικό μείγμα στη φόρμα σας. Με το πίσω μέρος του κουταλιού πιέστε την κορυφή του μείγματος ώστε να σχηματιστεί σωστά ο κορμός και να απλωθεί ομοιόμορφα στη φόρμα. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες και ύστερα σερβίρετε.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: taste.com.au