Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό. Σε αυτόν τον σοκολατένιο κορμό η γεύση σοκολάτας, μπισκότων και μπανάνες δένει αρμονικά προσφέροντας ένα άρτιο αποτέλεσμα!

Για τον κορμό σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες θα χρειαστείτε

  • 1 φακελάκι (78 γρ.) ‏άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 1 & 1/2 φλ. τσαγιού ‏κρύο γάλα
  • 310 γρ. ‏έτοιμη, κρύα σαντιγί
  • 1 πακέτο ‏μπισκότα πτι μπερ
  • 2 ‏μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος

Εκτέλεση

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×13 εκ. και τη στρώνετε καλά (στη βάση και τα τοιχώματά της) με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει 6 εκ. περίπου περιμετρικά.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη σκόνη της σοκολατένιας κρέμας στιγμής μαζί με το 1 ½ φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέτετε και 1 φλ. τσαγιού σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κυκλικές, από κάτω προς τα επάνω, κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Στρώνετε με μπισκότα τη βάση της φόρμας, σπάζοντας μερικά για να καλυφθεί πλήρως. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το 1/4 της σοκολατένιας κρέμας και από πάνω τοποθετείτε τις μισές φέτες μπανάνας. Πάνω από τις μπανάνες απλώνετε ομοιόμορφα άλλο 1/4 από τη σοκολατένια κρέμα.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία δηλαδή τις στρώσεις: μπισκότα, 1/4 κρέμα, τις άλλες μισές φέτες μπανάνας και το υπόλοιπο 1/4 κρέμας . Τελειώνετε με μια στρώση μπισκότων. Καλύπτετε το γλυκό σας γυρίζοντας προς τα μέσα τη πλαστική μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  5. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το παγωμένο γλυκό σας, αναποδογυρίζοντάς το σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη. Το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 1 ½ φλ. σαντιγί στην επιφάνεια και στα τοιχώματά του, φροντίζοντας (προαιρετικά) να κάνετε σχέδια σαν κύματα με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού. Πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μπόλικα θρυμματισμένα πτι μπερ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  6. Διατηρείτε το υπόλοιπο στη κατάψυξη, φροντίζοντας να το βγάλετε από τη κατάψυξη τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Συνταγή για κορμό σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Πηγή: sintayes.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend