Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κορμός σοκολάτας με κεράσια

Συνταγή για έναν τέλειο κορμό σοκολάτας στον οποίο τα κεράσια και η σαντιγί δένουν τόσο αρμονικά κάνοντας τον έναν απόλυτα γευστικό συνδυασμό!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  1. Αρχικά βάλτε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώστε την κουβερτούρα.
  2. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατέψτε καλά και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
  5. Πασπαλίστε με το κακάο πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα.
  6. Βάλτε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίξτε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
  7. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρέστε το από το φούρνο και γυρίστε το ανάποδα.
  9. Ακουμπήστε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
  10. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  11. Τυλίξτε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  1. Χτυπήστε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει πηχτή σαντιγί.
  2. Στη συνέχεια απλώστε τη σαντιγί πάνω απ’ το παντεσπάνι (φροντίστε να είναι κρύο) και μετά απλώστε τη λίγη γέμιση απ’ τα κεράσια.
  3. Τυλίξτε προσεκτικά από άκρη σε άκρη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Πασπαλίστε με κακάο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

κορμός σοκολάτας με κεράσια

Πηγή: newsbeast.gr/geuseis

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend