Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ
Μια νόστιμη, ινδική συνταγή για το μεσημέρι από το Δημήτρη Σαρμούτσο.
Για το κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ θα χρειαστείτε
- 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κύμινο και το κάρυ ώσπου να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.
Πηγή: greece.fage.eu
Διαφήμιση