Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ

Μια νόστιμη, ινδική συνταγή για το μεσημέρι από το Δημήτρη Σαρμούτσο.

Για το κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ θα χρειαστείτε

  • 800 γρ. ‏φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
  • 6 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ‏κάρυ
  • 1 κ.γ. ‏κύμινο σε σκόνη
  • 2 ‏πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • ‏Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ‏ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες ‏σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό
  • 1 κεσεδάκι ‏γιαούρτι στραγγιστό
  • 4-5 κλωναράκια ‏μαϊντανός, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κύμινο και το κάρυ ώσπου να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

kotopoylo-megiaoyrti-kai-kary

Πηγή: greece.fage.eu

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend