Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές

”Μεθυσμένο” κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές, γαρνιρισμένο σε μια πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας! Ένα εξαιρετικό πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να συνοδευτεί πολύ εύκολα είτε με ρύζι είτε με μακαρόνια. Η μπύρα, τα μανιτάρια, οι πιπεριές και η σάλτσα ντομάτας δένουν αρμονικά με το κοτόπουλο και το αποτέλεσμα είναι απλά… θεϊκό!

Συνταγή με κοτόπουλο που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις: Κρεμώδης μακαρονάδα με κοτόπουλο και μπέικον!

Όλες μας οι συνταγές με κοτόπουλο εδώ.

Κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 40 Λεπτά
    • Μερίδες6

    Για το κοτόπουλο με μπύρα και πιπεριές θα χρειαστείτε

    • κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μικρές μερίδες
    • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
    • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
    • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια
    • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
    • 4 φύλλα δάφνης
    • 1 ποτήρι του νερού μπύρα
    • 3 ξερά κρεμμύδια (τα 2 τριμμένα στο τρίφτη, το 1 σε φέτες)
    • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
    • 4-5 φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
    • 100 ml ντοματοχυμό
    • 1 κ.γ. ζάχαρη
    • αλάτι πιπέρι
    • 1/2 κιλό ζυμαρικό επιλογής σας, ή ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό

    Εκτέλεση

    1

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε με τσιμπίδα και τα αφήνετε σε πιατέλα.

    2

    Ρίχνετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές για 2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτετε τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα,  για 3-4 λεπτά.

    3

    Προσθέτετε τη μπύρα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το ντοματοχυμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να γίνει και μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό ζεστό ακόμα.

    4

    Αν το σερβίρετε με ζυμαρικό, θα ρίξετε λίγο νερό παραπάνω για να μείνει περισσότερη σάλτσα. Έχετε ήδη βράσει το ζυμαρικό σας αλ ντέντε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Το ανακατεύετε ελαφρά και το αφήνετε για 2 λεπτά. Αν το σερβίρετε χωριστά ή αν προτιμήσετε ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό, θα ξεσκεπάσετε τη κατσαρόλα για να σωθεί περισσότερο η σάλτσα σας.

    Διαφήμιση

    κοτόπουλο με μπύραΜε έμπνευση από: sintayes.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Κοτόπουλο με μπύρα και πολύχρωμες πιπεριές
    Πόσο σας άρεσε η συνταγή

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend