Κοτόπουλο με πανάρισμα Falafel
Το κοτόπουλο απογειώνεται με το πανάρισμα Falafel το οποίο είναι αγαπημένο φαγητό της Μέσης Ανατολής.
Συνοδεύεται με σος από ταχίνι !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προσθέστε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κάρδαμο, το κύμινο, το garam masala, το κόλιανδρο, και το νερό στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχετικά χοντρά κομμάτια. Μεταφέρετε σε ταψί ή πιάτο.
- Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά σε ταψί ή πιάτο.
- Σ’ένα τρίτο πιάτο τοποθετείτε το αλεύρι και το αλατοπιπερώνετε.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι περίπου μέχρι το 1,3 εκ. του σκεύους.
Ετοιμαστείτε για το πανάρισμα
- Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλεύρι , αυγό και τέλος με το μείγμα Falafel.
- Βάζετε προσεκτικά το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Στραγγίζετε το κοτόπουλο σε πιάτο με αντικολλητικό χαρτί κι όσο είναι ακόμα καυτό το αλατοπιπερώνετε.
Για τη σος με ταχίνι
- Σ’ένα μπολ τοποθετείτε το ταχίνι, το αλάτι, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το νερό κι ανακατεύετε καλά. Στο σημείο αυτό η σος θα έχει μια πυκνή υφή , μη σας ανησυχήσει ωστόσο γιατί συμβαίνει συνήθως. Συνεχίστε να προσθέτετε νερό μέχρι να γίνει πιο λεία και να πάρει ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Παράλληλα προσθέτετε και χυμό λεμονιού και αλαταπίπερο για γεύση.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σος ταχίνι και με μια φέτα λεμονιού..
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com