Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μπέικον να αρχίσει να λιώνει και να βγάζει το λίπος του.
  2. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά και πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και βάζετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση.
  3. Σοτάρετε για 4 – 5 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσετε, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα όταν προσπαθήσετε να τα ανασηκώσετε. Τα γυρίζετε με προσοχή και τα σοτάρετε για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια με το χυμό τους, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για 2 – 3 λεπτά και ρίχνετε νερό τόσο όσο να μισοκαλύψει τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  5. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το κοτόπουλο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  6. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος, φροντίζετε ωστόσο να μαγειρέψετε εξαρχής το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και με καλά σκεπασμένο σκεύος ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσετε άλλο υγρό και παράλληλα να μείνει το φαγητό με αρκετό ζουμί.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  8. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε κατά μέρος.
  9. Βγάλετε τυχόν κομμάτια δέρματος ή κάποιο μικρό κόκαλο από τη σάλτσα της κατσαρόλας και τη χτυπάτε στο μούλτι. Ρίχνετε ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
  10. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά, και προσθέτετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
  11. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε μια λεία, πυκνή σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μοιράζετε το κοτόπουλο σε πιάτα και περιχύνετε με μπόλικη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε με χυλοπίτες, νιόκι ή πιλάφι.

κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend