Κοτόπουλο σαγανάκι
Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια με μεσογειακές γεύσεις με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σε σάλτσα ντομάτας, με ελιές και τυρί φέτα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Κόβετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στα 4 και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιάτο.
- Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ ανακατεύοντας.
- Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3 λ ακόμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτετε το ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας και μόλις πάρουν βράση ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
- Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά μέσα το κοτόπουλο.
- Ρίχνετε τις ελιές, τη φέτα, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με φρέσκο, ζεστό ψωμί.
Πηγή: sintayes.gr
Διαφήμιση