Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κοτόπουλο σαγανάκι

Ένα πιάτο για όλη την οικογένεια με μεσογειακές γεύσεις με μανιτάρια, κολοκυθάκια, σε σάλτσα ντομάτας, με ελιές και τυρί φέτα.

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα μπουτάκια κοτόπουλου στα 4 και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  3. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  4. Το βγάζετε από το τηγάνι και το μεταφέρετε σε πιάτο.
  5. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 λ ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτετε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3 λ ακόμα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  7. Προσθέτετε το ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας και μόλις πάρουν βράση ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
  8. Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά μέσα το κοτόπουλο.
  9. Ρίχνετε τις ελιές, τη φέτα, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο με φρέσκο, ζεστό ψωμί.

kotopoulo_saganaki

Πηγή: sintayes.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend