Κοτόπουλο με Αρακά Συνταγή
Ένα απλό και γευστικό λαδερό πιάτο – μια συνταγή για κοτόπουλο με αρακά με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και εντυπωσιακή γεύση!
Κοτόπουλο με Αρακά Συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το κοτόπουλο με αρακά θα χρειαστείτε
Υλικά για το κοτόπουλο με αρακά
- 6-8 μπούτια κοτόπουλο
- ½ φλ. (8 κ.σ.) ελαιόλαδο, το μισό για το σοτάρισμα και το μισό για το τέλος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 4 μεγάλες νομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 3 1/2 φλ. (500 γρ.) αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι η μία κατσαρόλα, ζεστάνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Σοτάρετε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά κι από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέστε τον τοματοπελτέ στον πάτο του/της τηγανιού/κατσαρόλας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τις ντομάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή.
Σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράστε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αλατοπιπερώστε. Σε περίπτωση που χρειάζεται περισσότερο νερό, ρίξτε όχι παραπάνω από 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
Προσθέστε τον αρακά και ρίξτε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέστε τον άνηθο. Σιγοβράστε για άλλα 10 με 15 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σερβίρετε ζεστό κι απολαύστε!
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: 30daysofgreekfood.com