Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κοτόπουλο με Κρεμμυδάκια και Κριθαράκι Συνταγή

Μία πανεύκολη και χορταστική συνταγή για μπούτι κοτόπουλο με κρεμμυδάκια και κριθαράκι για να περιδρομιάσετε εσείς και η οικογένειά σας άφοβα!

Κοτόπουλο με Κρεμμυδάκια και Κριθαράκι Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
  • Μερίδες4

    Για το κοτόπουλο με κρεμμυδάκια και κριθαράκι θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κοτόπουλο

    • 6-8 κομμάτια μπούτι κοτόπουλο
    • 20-30 κρεμμύδια εσαλότ, ξεφλουδισμένα
    • 3+1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 5 σκ. Σκόρδο
    • 4-5 φλ. (1 λ.) ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή ζεστό νερό
    • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
    • 2 λεμόνια, το χυμό τους
    • 1 φύλλο δάφνης
    • ½ φλ. Κριθαράκι
    • Αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Αλατοπιπερώστε σε όλες τις πλευρές τα μπούτια κοτόπουλο.

    2

    Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή ταψί σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περιμένετε να σιγοβράσει.

    3

    Σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά το δέρμα, για 5 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά.

    4

    Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο.

    5

    Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει.

    6

    Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μυρίσουν ωραία, περίπου 5-10 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους).

    7

    Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε το σκόρδο για 1 λεπτό και το θυμάρι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και σοτάρετε για 2 ακόμη λεπτά.

    8

    Ρίξτε μέσα 2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κοτόπουλο (ή ζεστό νερό) και προσθέστε το κριθαράκι. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.

    9

    Προσθέστε λίγο παραπάνω ζεστό ζωμό ή ζεστό νερό εάν είναι πολύ στεγνό.

    10

    Αφαιρέστε από τη φωτιά κι αφήστε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο θυμάρι και τυρί φέτα, εάν επιθυμείτε.

    Διαφήμιση

    Κοτόπουλο με Κρεμμυδάκια και Κριθαράκι Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: 30daysofgreekfood.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend