Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κουλούρια Θεσσαλονίκης (τα αγαπημένα)

Ποιος δεν έχει φάει κουλούρια Θεσσαλονίκης; Ένα από τα αγαπημένα σνακ μικρών και μεγάλων που μπορούμε να βρούμε παντού.

Όμως είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας και να το έχετε μαζί σας παντού σα σνακ τις πρωινές ώρες.

Για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ‏Ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ‏Αλάτι
  • 1 φακελάκι ‏Ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ‏Ελαιόλαδο
  • 180 ml περίπου ‏Νερό χλιαρό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε και το νεράκι και ζυμώνετε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
  3. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κι αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
  4. Τέλος χωρίζετε το ζυμάρι σε 10 περίπου μπαλίτσες.
  5. Πλάθετε σε λωρίδες, ενώνετε τις άκρες, βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό κι έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.
  6. Στρώνετε τα κουλούρια μας σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

koulouria_thessalonikis

Πηγή: dietup.gr , chefoulis.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend