Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σουφλέ κουνουπίδι

Με αυτή την συνταγή θα αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε το κουνουπίδι. Τέλειο σουφλέ κουνουπίδι που μπορείτε να το συνοδεύστε το ιδανικά με κρεατικά ή και μόνο του! Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Σουφλέ κουνουπίδι

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για το σουφλέ κουνουπίδι θα χρειαστείτε

      • 1½ κιλό ‏κουνουπίδι
      • 200 γραμ. ‏γραβιέρα τριμμένη
      • 200 γραμ. ‏τυρί κρέμα
      • 100 γραμ. ‏παρμεζάνα τριμμένη

      Υλικά για την κρέμα

      • 1½ κιλό ‏γάλα φρέσκο
      • 6 κ.σ. γεμάτες ‏κορν φλάουρ
      • 3 ‏αυγά χωρισμένα
      • 100 γραμ. (½ κεσεδάκι) ‏γιαούρτι στραγγιστό
      • ‏αλάτι,μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

      Εκτέλεση

      1

      Καθαρίζετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μπουκετάκια. Τα αφήνετε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10 λεπτά.

      2

      Τα ξεπλένετε και τα ζεματάτε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βγάζετε σε σουρωτήρι.

      Ετοιμάζετε την κρέμα για το σουφλέ κουνουπίδι

      3

      Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνετε να δέσει.

      4

      Τη βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύετε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι.

      5

      Τέλος χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.

      6

      Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνετε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνετε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι.

      7

      Εδώ κι εκεί μοιράζετε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα.

      8

      Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε το σουφλέ για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

      Διαφήμιση

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend