Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κρεμώδης Γαριδομακαρονάδα με Σκόρδο Συνταγή

Ένα γρήγορο και πολύ εύκολο πιάτο, που ετοιμάζεται μόλις σε 15 λεπτά! Η συνταγή για κρεμώδη μακαρονάδα με σκόρδο ταιριάζει απόλυτα με τον πνεύμα των ημερών και αποτελεί μία εξαίσια επιλογή για το τραπέζι σας την Καθαρή Δευτέρα! Η γεύση της και η μπεσαμέλ είναι απλά εκπληκτικές και η υφή είναι μοναδική!

Κρεμώδης Γαριδομακαρονάδα με Σκόρδο Συνταγή

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
  • Μερίδες3

    Για τη γαριδομακαρονάδα με σκόρδο θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη γαριδομακαρονάδα

    • 227 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο, ξεχωριστά
    • 1 κιλό ωμές γαρίδες, αγοράστε κατεψυγμένες, ξεφλουδισμένες και απονευρωμένες
    • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • ¼ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 1 κουταλιά της σούπας Old Bay καρύκευμα – είτε καπνιστή πάπρικα είτε Cajun
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι μπεσαμέλ
    • ½ φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα

    Υλικά για τη γαρνιτούρα

    • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, βράστε νερό και αλατίστε το.

    2

    Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, διατηρήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια και στραγγίξτε τα.

    3

    Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 λεπτό, ύστερα καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και Old Bay καρύκευμα από πάπρικα αν χρησιμοποιείται.

    4

    Συνεχίστε να μαγειρεύετε τις γαρίδες μέχρι να γίνει ροζ. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και αφήστε την παράμερα.

    5

    Στο ίδιο τηγάνι, λιώστε βούτυρο και προσθέστε σκόρδο, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει ωραία.

    6

    Προσθέστε τη μπεσαμέλ και με μία σπάτουλα ντεγλασάρετε το τηγάνι.

    7

    Προσθέστε την Παρμεζάνα, αφήστε τη να λιώσει. Στη συνέχεια αραιώστε τη σάλτσα με το νερό από τα μακαρόνια και αφήστε να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Δοκιμάστε τη σάλτσα και δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.

    8

    Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μέχρι να επικαλυφθούν αρκετά.

    9

    Προσθέστε τις γαρίδες πάλι για να τη ζεστάνετε ξανά ελαφρά. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    Κρεμώδης Γαριδομακαρονάδα με Σκόρδο Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: littlesunnykitchen.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend