Κρεμώδης Γαριδομακαρονάδα με Σκόρδο Συνταγή
Ένα γρήγορο και πολύ εύκολο πιάτο, που ετοιμάζεται μόλις σε 15 λεπτά! Η συνταγή για κρεμώδη μακαρονάδα με σκόρδο ταιριάζει απόλυτα με τον πνεύμα των ημερών και αποτελεί μία εξαίσια επιλογή για το τραπέζι σας την Καθαρή Δευτέρα! Η γεύση της και η μπεσαμέλ είναι απλά εκπληκτικές και η υφή είναι μοναδική!
Κρεμώδης Γαριδομακαρονάδα με Σκόρδο Συνταγή
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες3
Για τη γαριδομακαρονάδα με σκόρδο θα χρειαστείτε
Υλικά για τη γαριδομακαρονάδα
- 227 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο, ξεχωριστά
- 1 κιλό ωμές γαρίδες, αγοράστε κατεψυγμένες, ξεφλουδισμένες και απονευρωμένες
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας Old Bay καρύκευμα – είτε καπνιστή πάπρικα είτε Cajun
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι μπεσαμέλ
- ½ φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
Υλικά για τη γαρνιτούρα
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, βράστε νερό και αλατίστε το.
Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, διατηρήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια και στραγγίξτε τα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε τις γαρίδες για 1 λεπτό, ύστερα καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι και Old Bay καρύκευμα από πάπρικα αν χρησιμοποιείται.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε τις γαρίδες μέχρι να γίνει ροζ. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και αφήστε την παράμερα.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώστε βούτυρο και προσθέστε σκόρδο, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει ωραία.
Προσθέστε τη μπεσαμέλ και με μία σπάτουλα ντεγλασάρετε το τηγάνι.
Προσθέστε την Παρμεζάνα, αφήστε τη να λιώσει. Στη συνέχεια αραιώστε τη σάλτσα με το νερό από τα μακαρόνια και αφήστε να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Δοκιμάστε τη σάλτσα και δείτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μέχρι να επικαλυφθούν αρκετά.
Προσθέστε τις γαρίδες πάλι για να τη ζεστάνετε ξανά ελαφρά. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: littlesunnykitchen.com