Σοκολατένιο μηλόψωμο
Μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό στο οποίο συνδυάζονται οι γεύσεις των μήλων με την αγαπημένη σοκολάτα.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά, αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει η μαγιά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και την μαγιά. Ζυμώνετε για 2 λεπτά και αφήνετε τη ζύμη, σκεπασμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Τοποθετείτε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη περίπου 30×20.
- Τεμαχίζετε την σοκολάτα σε πλακάκια και ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
- Γεμίζετε την ζύμη και κλείνετε δημιουργώντας ένα φρατζολάκι.
- Αλείφετε με το ασπράδι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Ψήνετε το μηλόψωμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C.
- Σερβίρετε σε φέτες.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση και άλλους ξηρούς καρπούς ή να τους παραλείψουμε. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα στη γέμιση.