Σοκολατένιο μηλόψωμο
Μια πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό στο οποίο συνδυάζονται οι γεύσεις των μήλων με την αγαπημένη σοκολάτα.
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε
- 235 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 120 ml χλιαρό νερό
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. ξηρή μαγιά
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
- 125 γρ. κουβετούρα
- 250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. καρυδόψιχα
Για την επάλειψη θα χρειαστείτε
- 1 ασπράδι αυγού
- Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το νερό διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά, αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί και να φουσκώσει η μαγιά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και την μαγιά. Ζυμώνετε για 2 λεπτά και αφήνετε τη ζύμη, σκεπασμένη με μεμβράνη, να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Τοποθετείτε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη περίπου 30×20.
- Τεμαχίζετε την σοκολάτα σε πλακάκια και ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
- Γεμίζετε την ζύμη και κλείνετε δημιουργώντας ένα φρατζολάκι.
- Αλείφετε με το ασπράδι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Ψήνετε το μηλόψωμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά στους 175 C.
- Σερβίρετε σε φέτες.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση και άλλους ξηρούς καρπούς ή να τους παραλείψουμε. – Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα στη γέμιση.
Συνταγή για σοκολατένιο μηλόψωμο
Διαφήμιση