Toffee καραμέλας με καρύδια και σοκολάτα
Το Toffee καραμέλας με καρύδια και σοκολάτα είναι μια γλυκιά αμαρτία που μπορείτε να την απολαύσετε σαν σνακ ! Είναι πολύ εύκολο και πλούσιο σε γεύση !
Για το toffee θα χρειαστείτε :
- 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 και ½ φλιτζάνια σοκολάτα σε σταγόνες
- 1/3 του φλιτζανιού καρύδια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βάλτε σε ένα ρηχό ταψί, χαρτί ψησίματος.
- Απλώνετε αμύγδαλα σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα γίνει σχεδόν καφέ χρώμα, περίπου 10 – 15 λεπτά.
- Αμέσως απλώνετε το ζεστό μείγμα καραμέλας πάνω από τα αμύγδαλα. Ρίχνετε σταγόνες σοκολάτας.
- Μετά από 1 με 2 λεπτά, απλώνετε τις σταγόνες σοκολάτας φροντίζοντας να γίνουν μια ενιαία στρώση.
- Συμπληρώνετε βάζοντας τα καρύδια από πάνω.
- Αφήνετε να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες. Μετά σπάτε σε κομμάτια.
Πηγή : ionsweets.gr
Διαφήμιση