Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κρεατότουρτα Χανίων

Μια συνταγή που μας έρχεται από την Κρήτη , η κρεατότουρτα είναι μια παραδοσιακή κρετόπιτα έξω απ’τα

συνηθισμένα.

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏αυγό
  • 250 γρ. ‏μαργαρίνη
  • 1/2 κιλό ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι ‏πρόβειο γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό ‏φρέσκο μαλακό τυρί ή κρητική μυζήθρα
  • 1/2 κιλό ή και περισσότερο ‏αρνίσιο κρέας ψαχνό
  • ‏αλάτι, πιπέρι
  • ‏δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ‏αυγό
  • ‏σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε ελαφρά το αυγό, λιώνετε τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε.
  2. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γιαούρτι και τελευταίο το αλεύρι.
  3. Ανακατεύετε και ζυμώνετε τη ζύμη.
  4. Βράζετε το κρέας σε αλατισμένο νερό και αφού κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια.
  5. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο χοντρά φύλλα στρογγυλά ή μακρόστενα.
  6. Παίρνετε ένα στρόγγυλο ή ορθογώνιο ταψί, το βουτυρώνετε ελαφρά και τοποθετείτε το ένα φύλλο της ζύμης.
  7. Κάνετε ένα μείγμα με το κρέας, το μαλακό τυρί, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Απλώνετε το μείγμα πάνω στο στρωμένο φύλλο, σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και ενώνετε τις άκρες των δύο φύλλων. Αλείφετε με αυγό την επιφάνεια της τούρτας και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την κρεατότουρτα σε μέτριο φούρνο 40′ και τη σερβίρετε ζεστή.

kreatotourta

Πηγή: icookgreek

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend