Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κρεμ μπρουλέ καραμέλα του Γιάννη Λουκάκου

Η κρεμ μπρουλέ είναι ένα γλυκό που έχει τα μυστικά του για να πετύχει. Ακουλουθήστε τη συνταγή που προτείνει ο Γιάννης Λουκάκος για ένα ταξίδι στην απόλαυση!

Για την κρεμ μπρουλέ θα χρειαστείτε:

  • 100 γρ. ‏ζάχαρη
  • 30 γρ. ‏νερό
  • 225 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 225 γρ. ‏γάλα
  • 75 γρ. ‏κρόκους αυγών
  • 7 γρ. ‏αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και την κρέμα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετείτε 70 γρ. από τη ζάχαρη και το νερό και φέρνετε σε βρασμό. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να παίρνει έντονο χρώμα και να γίνεται καραμέλα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε προσεκτικά το μείγμα της κρέμας.
  3. Ανακατεύετε και επαναφέρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγετε το μαγείρεμα του αυγού. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.
  5. Σουρώνετε το μείγμα σε σήτα και μοιράζετε σε πυρίμαχα σκεύη.
  6. Τοποθετείτε τα σκεύη σ’ ένα ταψί και προσθέτετε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.
  7. Ψήνετε στους 150 C για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 70 C) και, αφού αφήσετε να κρυώσουν λίγο, τοποθετείτε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν.

Συνταγή για κρεμ μπρουλε Γιάννης Λουκάκος

πηγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend