Αυτή η κρέμα καραμελέ θα είναι ένα από τα πιο… κρεμώδη γλυκά που θα έχετε φτιάξει ποτέ!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C.
- Χτυπήστε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Για την καραμέλα, ζεστάνετε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς την ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να καραμελώσει. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, ρίξτε την γρήγορα στο σκεύος που θα φτιάξετε την κρέμα καραμελέ προτού κρυώσει και σκληρύνει. Αφήστε την μέχρι να σκληρύνει (το τσεκάρετε με ένα κουτάλι).
- Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα που έχετε ετοιμάσει από πριν, στο σκεύος και τοποθετείστε το σε ένα βαθύ ταψί με ζεστό νερό (μπεν μαρί).
- Ψήνετε για 30 λεπτά και ύστερα αφήνετε 5-10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε την κρέμα σας στο ψυγείο για 6 ώρες (αν μπορείτε όλη τη νύχτα ακόμα καλύτερα).
- Για να τη σερβίρετε, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να χαλαρώσετε λίγο τις άκρες και με τη βοήθεια ενός δεύτερου πιάτου αναποδογυρίζετε την κρέμα καραμελέ. Η καραμέλα θα πρέπει να έχει τρέξει ελαφρώς πώς τη βάση της κρέμας. Τώρα μπορείτε να κόψετε όσα κομμάτια θέλετε και να φυλάξετε την επόμενη στο ψυγείο (αν φυσικά περισσέψει.. 🙂 ).
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.co.uk