Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κρέμα καραμελέ

Αυτή η κρέμα καραμελέ θα είναι ένα από τα πιο… κρεμώδη γλυκά που θα έχετε φτιάξει ποτέ!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C.
  2. Χτυπήστε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Για την καραμέλα, ζεστάνετε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς την ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να καραμελώσει. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, ρίξτε την γρήγορα στο σκεύος που θα φτιάξετε την κρέμα καραμελέ προτού κρυώσει και σκληρύνει. Αφήστε την μέχρι να σκληρύνει (το τσεκάρετε με ένα κουτάλι).
  4. Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα που έχετε ετοιμάσει από πριν, στο σκεύος και τοποθετείστε το σε ένα βαθύ ταψί με ζεστό νερό (μπεν μαρί).
  5. Ψήνετε για 30 λεπτά και ύστερα αφήνετε 5-10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε την κρέμα σας στο ψυγείο για 6 ώρες (αν μπορείτε όλη τη νύχτα ακόμα καλύτερα).
  6. Για να τη σερβίρετε, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να χαλαρώσετε λίγο τις άκρες και με τη βοήθεια ενός δεύτερου πιάτου αναποδογυρίζετε την κρέμα καραμελέ. Η καραμέλα θα πρέπει να έχει τρέξει ελαφρώς πώς τη βάση της κρέμας. Τώρα μπορείτε να κόψετε όσα κομμάτια θέλετε και να φυλάξετε την επόμενη στο ψυγείο (αν φυσικά περισσέψει.. 🙂 ).

κρέμα καραμελέ συνταγήfoodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.co.uk

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend