Κρέμα πορτοκάλι από την Πόλη
Αχ αυτή η Πόλη με τα υπέροχα γλυκά της! Μια από αυτά και αυτή η υπέροχη και ελαφριά κρέμα πορτοκάλι!
Μια πολύ ωραία συνταγή για όσους αρέσουν τα γλυκά με πορτοκάλι είναι το σπιτικό ντόνατ πορτοκάλι-σοκολάτα.
Όλες μας οι συνταγές με πορτοκάλι εδώ.
Κρέμα πορτοκάλι από την Πόλη
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες6
Για την κρέμα πορτοκάλι θα χρειαστείτε
- 1 κιλό (ζεστό) Γάλα
- 4 (μόνο τους κρόκους) Αυγά
- 200 γρ Ζάχαρη
- 15 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ Ρυζάλευρο
- 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα) Πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη , το αλεύρι, το ρυζάλευρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα.
Συμπληρώνετε το ζεστό γάλα σταδιακά να απορροφηθεί όλο και βράζετε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτετε και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά και αφού πήξει γεμίζετε μπολάκια ή ποτήρια (περίπου 6 μερίδες) και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.