Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κρεμώδες Κοτόπουλο με Παρμεζάνα και Λεμόνι Συνταγή

Μία συνταγή για κρεμώδες κοτόπουλο με παρμεζάνα και λεμόνι που δε θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο! Είναι ένα πιάτο απλό, κρεμώδες και απολαυστικό!

Κρεμώδες Κοτόπουλο με Παρμεζάνα και Λεμόνι Συνταγή

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες3

    Για το κοτόπουλο θα χρειαστείτε

    Υλικά για το κοτόπουλο

    • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ¾ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη Παρμεζάνα, ξεχωριστά
    • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
    • Ξύσμα ½ λεμονιού
    • Αλάτι Kosher
    • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 3 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα
    • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 2 φλιτζάνια baby σπανάκι
    • 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγύ
    • 2/3 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο χαμηλός σε νάτριο
    • 1 λεμόνι, κομμένο σε στρογγυλές φέτες και στη μέση

    Υλικά για τη γαρνιτούρα

    • ¼ φλιτζάνι κομμένος σε λεπτές φέτες φρέσκος βασιλικός

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μεγάλο πιάτο, αναμείξτε αλεύρι με ¼ φλιτζάνι Παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου και ξύσμα λεμονιού.

    2

    Καρυκεύστε άφοβα με αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε έντονα με ένα πιρούνι. Πασπαλίστε κάθε ένα από τα στήθη κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές με το μείγμα από αλεύρι.

    3

    Αφήστε το κοτόπουλο για λίγο παράμερα.

    4

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιά, ζεστάνετε λάδι μέχρι να σιγοβράσει, αλλά όχι να καπνίσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και ψήστε μέχρι να ροδίσει, για 6 λεπτά.

    5

    Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι η αντίθετη πλευρά να ροδίσει, για περίπου 6 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε παράμερα.

    6

    Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέστε σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει ωραία, για 1 περίπου λεπτό.

    7

    Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για λίγο μέχρι να χάσει το σχήμα του, για 1 με 2 λεπτά.

    8

    Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο, την κρέμα και το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι Παρμεζάνα και καρυκεύστε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    9

    Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς, για 3 με 4 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί τελείως, για 5 με 6 λεπτά ακόμα.

    10

    Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και γαρνίρετε με βασιλικό πριν σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    Κρεμώδες Κοτόπουλο με Παρμεζάνα και Λεμόνι Συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση και φωτογραφίες από: delish.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend