Κρεμώδης carbonara
Μια εναλλακτική συνταγή της αγαπημένης μας carbonara, που είναι πιο κρεμώδης αλλά εξίσου τέλεια σε γεύση!
Για την κρεμώδη carbonara
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου (σπασμένη)
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό χτυπημένο
- 250 γρ. μακαρόνια λιγκουίνι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το μπέικον, μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα και ύστερα προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά.
- Ύστερα ρίξτε το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος και αφού αρχίσει να βράζει το μείγμα χαμηλώστε τη φωτιά.
- Συνεχίστε να σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να γίνεται πυκνό.
- Ρίξτε το αυγό και λίγο πιπέρι και σιγοβράστε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ασταμάτητα.
- Τώρα που η σάλτσα σας είναι έτοιμη, ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια (τα έχετε βράσει πριν).
- Ανακατέψτε για λίγο μέχρι η σάλτσα να δέσει με τα μακαρόνια.
- Προτείνουμε να σερβίρετε με λίγο ψωμάκι και μια δροσερή πράσινη σαλάτα!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au
Διαφήμιση