Κρεμώδης μακαρονάδα καπρέζε
Η Ιταλική κουζίνα με τις μοναδικές της συνταγές μας συναρπάζει, το ίδιο και η μακαρονάδα καπρέζε που είναι τόσο μα τόσο κρεμώδης!
Βρες όλες τις συνταγές με μακαρόνια εδώ!
Κρεμώδης μακαρονάδα καπρέζε
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
- Μερίδες6
- Energy457 cal
Για την μακαρονάδα καπρέζε θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο μακαρόνια rigatoni
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 50-150 γρ. τυρί μοτσαρέλα
- 1 κούπα ντοματίνια
- 3-5 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C.
Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια , σουρώστε τα και περιχύστε τα με ελαιόλαδο.
Σ’ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τη σάλτσα για μακαρόνια σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί η σάλτσα προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα. Σιγοβράστε για 2-3 λεπτά. Μόλις το τυρί λιώσει προσθέστε τα μακαρόνια.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τη μοτσαρέλα σε κύβους 2,5 εκ και τα ανακατεύετε με τα μακαρόνια.
Τοποθετείτε τα μακαρόνια σε ένα ταψί 23 εκ και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα!
Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
Διαφήμιση
Διαφήμιση