Κρεμώδης μακαρονάδα με λιγκουίνι, κοτόπουλο και σκόρδο
Υπέροχη μακαρονάδα στην οποία δένουν αρμονικά το κοτόπουλο, το λεμόνι, το σκόρδο τα τυριά και φυσικά τα… λιγκουίνι!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο καλά και τηγανίζετε στο ελαιόλαδο για 8 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ένα ”καλό” καφέ χρώμα. Τότε απομακρύνετέ τα από τη φωτιά και αφού κρυώσουν λίγο κόψτε τα σε μικρέ φέτες.
- Στο ίδιο τηγάνι που κάνατε τα στήθη κοτόπουλου, τσιγαρίστε τις σκελίδες σκόρδου (προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί). Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέστε το σπανάκι. Ύστερα προσθέστε το μασκαρπόνε, το το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά ώστε να συνδυαστούν και το σπανάκι να ”μαραθεί”. Τότε προσθέστε το στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι. Ρίξτε και τα μαγειρεμένα μακαρόνια και λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσατε και ανακατέψτε καλά.
- Αφού έχουν αναμειχθεί τέλεια όλα τα υλικά σερβίρετε σε… γενναίες μερίδες και απολαύστε αυτό το τέλειο πιάτο με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω!
Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής εδώ:
Μεταγλώτιση και φωτογραφία από: twistedfood.co.uk
Διαφήμιση