Κρέπες σοκολάτας με φρούτα
Τέλειες κρέπες σοκολάτας με φρούτα και ρευστή σος για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!
Για τις κρέπες θα χρειαστείτε:
- 1 ½ ποτήρι νερού Φαρίνα
- 1 ποτήρι νερού Γάλα
- 1 ποτήρι Νερό
- 2 τεμ Αυγά
- 2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
- ½ κουταλάκι γλυκού Αλάτι
- Φρούτα διάφορα της αρεσκείας μας
- Βούτυρο για το τηγάνι
Για την σοκολατένια σος θα χρειαστείτε:
- 150 γρ κομματιασμένη Κουβερτούρα
- 1 ποτήρι Νερό
- 1/2 ποτήρι νερού Κρέμα γάλακτος
- 1/3 ποτηριού νερού Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τον χυλό σας , εκτός από το βούτυρο και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε έναν ωραίο χυλό.
- Ζεσταίνετε αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφετε με το βούτυρο.
- Ψήνετε τις κρέπες βάζοντας στο τηγάνι από 1 μεγάλη κουτάλα από τον χυλό, γυρίζετε το τηγάνι κυκλικά να πάει παντού ο χυλός και μόλις ροδίσει η μία πλευρά , την γυρνάτε να ροδίσει κι η άλλη πλευρά.
- Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία ανάλογα πόσες κρέπες θέλετε να φτιάξουμε ή μέχρι να μας τελειώσει ο χυλός.
- Για την σος σοκολάτα βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα κι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού σε μέτρια φωτιά (περίπου 10 λεπτά , μέχρι δηλαδή να στέκεται η σοκολάτα στο κουτάλι).Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ζεστή και χλιαρή.
- Ψιλοκόβετε τα φρούτα της αρεσκείας σας( π.χ μπανάνα, ανανά,φράουλες,αχλάδι, μήλα) γεμίζετε τις κρέπες, τις διπλώνετε, τις τοποθετείτε στο πιάτο και τις περιχύνετε με την σος σοκολάτας.
- Μπορείτε προαιρετικά να πασπαλίσετε με ξηρούς καρπούς ή να στολίσουμε με σαντιγί κι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε.
Συνταγή για κρέπες σοκολάτας
Διαφήμιση