Κρουασάν σφολιάτας με μύρτιλα
Η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει για πρωινό καθώς το κρουασάν με blueberries είναι και ελαφρύ , και
γευστικό αλλα και πανεύκολο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C.
- Βάζετε σ’ένα τετράγωνο ταψί 23εκ. τα κομμάτια κρουασάν και πασπαλίζετε με τα μύρτιλα.
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα ,τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέστε το γάλα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Περιχύνετε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρουασάν και τα μύρτιλα. Το αφήνετε να σταθεί για 20 λεπτά.
- Ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το κέντρο. Αν τα τελευταία 10′ η επιφάνεια αρχίζει να καφετίζει καλύψτε τη με αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρετε το ζεστό και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να ψήσετε και σε ατομικά φορμάκια
- Τοποθετείτε να κομμάτια κρουασάν ομοιόμορφα (1/2 κούπα) σε δέκα φορμάκια.
- Πασπαλίζετε με μύρτιλα και περιχύνετε με το μείγμα κρέμας τυριού. Τα αφήνετε να σταθούν για 20′.
- Ψήνετε στους 175C για 20-25 λεπτά ή μέχρι το κέντρο τους να χρυσίσει.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: the-girl-who-ate-everything.com