Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο

Η καλύτερη συνταγή για τέλειους λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο. Ένα παραδοσιακό, σπιτικό πιάτο που τρώγεται ζεστό και είναι ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα…

Λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 15 Λεπτά
    • Μερίδες12

      Για τους λαχανοντολμάδες με κιμά και αυγολέμονο θα χρειαστείτε

      Υλικά για τους λαχανοντολμάδες

      • 1 ‏μεγάλο χαλαρό λάχανο
      • 700 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
      • 3 ‏μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
      • 1 φλιτζ. ‏ρύζι καρολίνα
      • 3 κ.σ. ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
      • 1 κ.σ. ‏άνηθο ψιλοκομμένο
      • 1 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο
      • 3 φλιτζ. ‏νερό ή ζωμό κρέατος
      • 1/2 κ.γ. ‏κύμινο
      • 1 κ.γ. ‏αλάτι
      • 1 κ.γ. ‏πιπέρι μαύρο

      Υλικά για το αυγολέμενο

      • 2 ‏αυγά
      • ‏χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
      • 2 κ.σ. ‏κοφτές κόρν φλάουερ ή ρυζάλευρο

      Εκτέλεση

      1

      Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

      2

      Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό. Εκεί ζεματάτε το λάχανο, ολόκληρο με την καρδιά του προς τα κάτω. Όταν πάρει μερικές βράσεις το βγάζετε από το νερό και αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα αφαιρείτε με προσοχή τα ζεματισμένα φύλλα.

      3

      Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε αρκετά μεγάλα φύλλα. Τοποθετείτε τα μικρά φύλλα και την καρδιά του ζεματισμένου λάχανου στον πάτο της κατσαρόλας, όπου θα μαγειρέψετε το φαγητό.

      4

      Τυλίγετε τους ντολμάδες ως εξής: Παίρνετε ένα από τα μεγάλα ζεματισμένα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος του και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κιμά στο κάτω μέρος του μισού φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε τον λαχανοντολμά απαλά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά.

      5

      Τους αραδιάζετε στην κατσαρόλα πάνω από τα μικρά ζεματισμένα φύλλα. Όταν τελειώσουν προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό. Βάζετε ένα ρηχό πιάτο αναποδογυρισμένο πάνω από το φαγητό για να διατηρούνται στην θέση τους οι ντολμάδες.

      6

      Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45΄. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το αυγολέμονο ως εξής: σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι και το κορν φλάουρ με αυγοδάρτη. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε με μία κουτάλα αρκετό από το ζουμί του και το προσθέτετε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

      Διαφήμιση

      λαχανοντολμάδες και κιμά και αυγολέμονο

      Πηγή: mirsini.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend