Λαχταριστά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα
Μπορεί να μην έχετε ακούσει ή γευτεί συχνά αυτό το συνδυασμό γεύσεων (του φυστικοβούτυρου με τη μαρμελάδα) αλλά σας εγγυόμαστε ότι δοκιμάζοντας αυτά τα μπισκότα με τη διπλή γέμιση θα τα βάλετε με τον εαυτό σας που δεν τον είχατε δοκιμάσει νωρίτερα.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα
- Ανακατέψτε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο μπολ ενός μίξερ.
- Χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά και ύστερα προσθέστε τα ασπράδια σιγά σιγά και όχι όλα μαζί
- Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το ελαφρύ ανακάτεμα στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή/μορφή ζύμης.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ανοίξτε την με έναν πλάστη και ξεκινήστε να ”κόβετε” στρογγυλά κομμάτια που θα αποτελούν τις βάσεις των μπισκότων.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
- Με μία σπάτουλα πάρτε τα στρογγυλά ”κομμάτια” και τοποθετήστε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε απλώσει στη βάση του λαδόκολλα.
- Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 12 λεπτά.
- Αφού τα βγάλετε, αφήστε τα μερικά λεπτά για να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
- Πάρτε ένα μπισκότο και αλείψτε μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο πάνω του.
- Κατόπιν πάνω από το φυστικοβούτυρο τοποθετήστε μια κουταλιά του γλυκού από την αγαπημένη σας μαρμελάδα.
- Τέλος ”κλείστε” τη γέμιση τοποθετώντας ένα ακόμα μπισκότο πάνω από τη μαρμελάδα.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: seriouseats.com
Διαφήμιση