Τα παστάκια Ferrero Rocher είναι μια τέλεια πρόταση για τα κεράσματα πάσης φύσεως!
Λαχταριστά παστάκια Ferrero Rocher

- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τα παστάκια Ferrero Rocher θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση κέικ
- 1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα από φυσικό χυμό
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
Υλικά για την κρέμα
- 2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 6 κουταλιές της.σούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές της.σούπας κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα
Υλικά για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 βανίλια
Υλικά για το γλάσο
- 2 κρέμες γάλακτος
- 2 κουβερτούρες
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένο φιστίκι
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με τη βάση κέικ
Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι , το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια κι ανακατεύετε.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και το ξύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Τέλος διαλύετε την σόδα στο χυμό και την ρίχνετε στο μείγμα κι ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο κι ομοιογενές.
Λαδώνετε τις φορμούλες και βάζετε μέσα τους το μείγμα.
Για την κρέμα τους
Ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το γάλα και ρίχνετε το κορν φλάουρ ,αφού το διαλύσετε σε λίγο γάλα.
Μόλις πήξει αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα.
Για το σιρόπι τους
Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για 2 λεπτά. Μόλις βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατέψτε να πάει παντού. Μην τη βάλετε να βράσει γιατί θα χαθεί το άρωμα της.
Για το γλάσο τους
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνετε στο μπολ στο οποίο έχετε θρυμματίσει την κουβερτούρα.
Αφήστε 2 λεπτά το μείγμα να κάτσει κι έπειτα ανακατέψτε. Τέλος, προσθέτετε τα φιστίκια κι ανακατεύετε για να ενωθούν με τη σοκολάτα.
Ώρα να συναρμολογήσετε τα παστάκια σας
Παίρνετε το κεκάκι και το κόβετε στην μέση. Σιροπιάζετε το εσωτερικό του και τοποθετείτε εκεί κρέμα.
Το κλείνετε και τέλος, περιχύνετε με τη σοκολάτα.
Διαφήμιση
με πληροφορίες από mageirikikaisyntages
Διαφήμιση