Πολύ ωραία ιδέα για ορεκτικό !
Τα πιτάκια πατάτας θα δέσουν ονειρεμένα με τη γεύση των μανιταριών !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνοντας και τα φύλλα δάφνης.
- Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και ρυθμίζετε την θερμοκρασία από μέτρια προς χαμηλή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά – περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αμέσως μετά βάζετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Στραγγίζετε τις βρασμένες πατάτες καλά, τις πολτοποιείτε βάζοντας αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι.
- Παίρνετε περίπου 2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα πατάτας και φτιάχνετε μικρά πιτάκια, τοποθετήστε στο κέντρο την γέμιση από τα μανιτάρια και μετά καλύψτε με ζύμη ότι κενό δημιουργηθεί.
- Βάζετε το υπόλοιπο λάδι στο σκεύος και τηγανίζετε τα πιτάκια πατάτας για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στο τέλος, τα σερβίρετε όλα μαζί σε μια ωραία πιατέλα και τα συνοδεύετε με την υπόλοιπη γέμιση μανιταριών εάν έχει περισσέψει, ένα κομμένο λεμόνι και λίγη μουστάρδα.
Πηγή: jenny