Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λαχταριστά πιτάκια πατάτας με γέμιση από μανιτάρια

Πολύ ωραία ιδέα για ορεκτικό ! 

Τα πιτάκια πατάτας θα δέσουν ονειρεμένα με τη γεύση των μανιταριών !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνοντας και τα φύλλα δάφνης.
  2. Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και ρυθμίζετε την θερμοκρασία από μέτρια προς χαμηλή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά – περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αμέσως μετά βάζετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για άλλα 2 λεπτά. Στραγγίζετε τις βρασμένες πατάτες καλά, τις πολτοποιείτε βάζοντας αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι.
  4. Παίρνετε περίπου 2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα πατάτας και φτιάχνετε μικρά πιτάκια, τοποθετήστε στο κέντρο την γέμιση από τα μανιτάρια και μετά καλύψτε με ζύμη ότι κενό δημιουργηθεί.
  5. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι στο σκεύος και τηγανίζετε τα πιτάκια πατάτας για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Στο τέλος, τα σερβίρετε όλα μαζί σε μια ωραία πιατέλα και τα συνοδεύετε με την υπόλοιπη γέμιση μανιταριών εάν έχει περισσέψει, ένα κομμένο λεμόνι και λίγη μουστάρδα.

πιτάκια πατάτας

Πηγή: jenny

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend