Ροξάκια συνταγή εύκολη: Tα ροξάκια είναι πολύ καλή ιδέα για να κεράσετε αν έχετε γιορτή ή γενέθλια καθώς είναι σπιτικά και μαμαδίστικα και θα αρέσουν πάρα πολύ!
Ροξάκια συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες12
Για τη συνταγή για ροξάκια σπιτικά θα χρειαστείτε
Υλικά για τα ροξάκια
- 1 φύλλο σφολιάτα
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κροκάδι για το άλειμμα
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/3 κούπας αλεσμένα καρύδια
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κουταλιες μέλι
- 2 κουταλιές κακάο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ¼ κουταλάκι γαρίφαλλο
- 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
Υλικά για το σιρόπι
- 3,5 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιά κονιάκ
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από τ’ασπράδια. Ρίχνετε όσο ασπράδι χρειαστεί, ώστε να επιτύχετε μείγμα σχετικά σφικτό.
Πλάθετε με το μείγμα 2 κορδόνια, με μήκος, όσο το μήκος της μακριάς πλευράς της σφολιάτας.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζετε κατά μήκος στη μέση.
Βάζετε στο καθένα ένα κορδόνι γέμισης, τυλίγετε, βρέχετε λίγο τις άκρες και τις πατάτε, να κολλήσουν.
Κόβετε το ρολό σε κομμάτια με πάχος 2 εκ. και τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, με τις κομμένες όψεις επάνω-κάτω. Αφήνετε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Τα πατάτε ελαφρά να πλατύνουν, τα αλείφετε με το κροκάδι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνετε τα ροξάκια μόλις βγουν από το φούρνο.
Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!