Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Λαχταριστά σφολιατίνια με μερέντα ή nutella

Μια μοναδική συνταγή για σφολιατίνια με μερέντα ή nutella από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου με κύριο συστατικό την… πολλή… πάρα πολλή σοκολάτα! 🙂

Λαχταριστά σφολιατίνια με μερέντα ή nutella

    • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες12

      Για τα σφολιατίνια με μερέντα ή nutella θα χρειαστείτε

      Υλικά για τα σφολιατίνια

      • 1 πακέτο ‏φύλλο σφολιάτα
      • 3-4 κοφτές κ.σ. ‏πραλίνα
      • 4-5 κ.σ. ‏γάλα
      • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη
      • ‏άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα

      Υλικά για το ντιπ σοκολάτας

      • 150 γρ. ‏σοκολάτα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
      • 1 κ.σ. ‏μέλι
      • 150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

      Εκτέλεση

      Για τα σφολιατίνια

      1

      Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα και ανοίγετε στον πάγκο κάθε φύλλο χωριστά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

      2

      Με τσέρκι ή στρογγυλό όσο μεγαλύτερο γίνεται, κόβετε και δίνετε σε κάθε φύλλο σφολιάτα στρογγυλό σχήμα.

      3

      Καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο σφολιάτας.

      4

      Απλώνετε με σπάτουλα ή κουτάλι την πραλίνα σε όλη την επιφάνεια του ενός δίσκου αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά.

      5

      Τοποθετείτε στο κέντρο μικρο ποτήρι, πιέζοντας απαλά στην σφολιάτα χωρίς να την κόψετε.

      6

      Το βάζετε όλο μαζί σε δίσκο και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10′ να σφίξει καλά η ζύμη σφολιάτας.

      7

      Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβετε ακτινωτά σε 4, μετά σε 8 και τέλος, σε 32 λωρίδες.

      8

      Πιάνετε απαλά κάθε λωρίδα και την στρίβουμε 3 φόρες. Όμοια κάνουμε και τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.

      9

      Στο τέλος, το σχήμα που θα έχετε θα θυμίζει το λουλούδι Ήλιος.

      10

      Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνετε 10′ στο ψυγείο να παγώσει η ζύμη, γιατί ζεσταίνεται από την επαφή και τη θερμοκρασία του χώρου που δουλεύετε.

      11

      Αλείφετε με γάλα την επιφάνεια.

      12

      Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια.

      13

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα.

      14

      Ψήνετε τα σφολιατίνια για 6-8′ σε δυνατό φούρνο και χαμηλώνουμε στους 180ºC.

      15

      Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να τραγανίσουν.

      16

      Τραβάτε 1 – 1 κάθε σφολιατίνι και το απολαμβάνετε, είτε σκέτο, είτε βουτώντας το σε ντιπ σοκολάτας για μεγαλύτερη απόλαυση.

      Για το ντιπ σοκολάτας

      17

      Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει.

      18

      Αποσύρετε από τη φωτιά.

      19

      Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

      20

      Αφήνετε 1′ και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το ντιπ σοκολάτας.

      21

      Όσο περισσέψει το διατηρείτε στο ψυγείο και το ζεσταίνετε σε μπεν μαρί να μαλακώσει πριν την επόμενη χρήση.

      Διαφήμιση

      σφολιατίνια με μερέντα ή Nutella

      Πηγή: argiro.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend