Και ποιος δεν έχει φάει ζελεδάκια στα παιδικά του χρόνια; Σε όλους μας αρέσουν αλλά πόσοι έχετε φτιάξει ποτέ τα δικά σας σπιτικά ζελεδάκια φρούτων; Σας έχουμε τη συνταγή!
Για τα ζελεδάκια φρούτων θα χρειαστείτε
- 6 γρ. κρεμόριο
- 4 γρ. νερό
- 60 γρ. λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
- 12 γρ. πηκτίνη σε σκόνη
- 550 γρ. πουρέ βερίκοκο
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 140 γρ. γλυκόζη
Επιπλέον θα χρειασθείτε: Λεκάνη, σύρμα, κατσαρόλα, ταψάκι, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση
- Διαλύετε το κρεμόριο μέσα στο νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Ανακατεύετε τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με την πηκτίνη σε σκόνη με ένα σύρμα.
- Ζεσταίνετε τον πουρέ βερίκοκο στους 40 C και προσθέτετε το μείγμα ζάχαρης-πηκτίνης. Εξακολουθείτε να ανακατεύετε με ένα σύρμα.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό. Ενσωματώνετε και την υπόλοιπη ζάχαρη (τα 600 γρ) με τη γλυκόζη. Βράζτεε στους 106 C χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
- Προσθέτετε και το διάλυμα κρεμορίου με το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Αδειάζετε άμεσα σε ταψάκι με ριζόχαρτο και ισιώνετε επίπεδα την επιφάνεια.
- Αφήνετε να σταθεροποιηθεί στο εξωτερικό περιβάλλον για 24 ώρες περίπου.
- Την επόμενη ημέρα ξεφορμάρετε τα ζελεδάκια φρούτων και πασπαλίζετε και τις δύο πλευρές με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.
- Κόβετε σε μερίδες της αρεσκείας σας σε σχήμα και μέγεθος κατά βούληση.
- Τέλος καλύπτετε με ζάχαρη λευκή κρυσταλλική και τις υπόλοιπες πλευρές.
- Προαιρετικά εάν θέλετε βουτάτε ένα μέρος από το κάθε σχήμα σε σοκολάτα της αρεσκείας μας.
Πηγή: ionsweets.gr
Διαφήμιση