Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα λεμόνι

Μια εξαιρετική και κλασική συνταγή για την αγαπημένη μικρών και μεγάλων μπουγάτσα! Η συνταγή είναι από το Στέλιο Παρλιάρο και σας εγγυώμαστε ότι θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Για την μπουγάτσα θα χρειαστείτε

  • 1 πακέτο ‏φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας , λιωµένο, για τα φύλλα
  • 100 γρ. ‏βούτυρο αγελάδας, σε θερµοκρασία δωµατίου, για την κρέµα
  • 750 γρ. ‏γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 250 γρ. ‏κρέµα γάλακτος µε 35%-36% λιπαρά
  • 80 γρ. ‏λιµοντσέλο
  • 2 ‏λεμόνια το ξύσμα τους (ακέρωτα)
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 80 γρ. ‏κορν φλάουρ
  • 2 ‏αυγά
  • 6 ‏αυγά, τους κρόκους
  • ‏ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, το λιµοντσέλο και το ξύσµα των λεµονιών και τα τοποθετείτε σε µέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύετε µε έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους.
  3. Λίγο πριν πάρει βράση το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το ⅓ στο µείγµα των αβγών και ανακατεύετε.
  4. Αδειάζετε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα.
  5. Συνεχίζετε το ανακάτεµα πάνω στη φωτιά µέχρι η κρέµα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρετε και προσθέτετε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
  6. Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραµµο ταψί µε διαστάσεις 30 x 40 εκ. και στρώνετε µέσα τα µισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  7. Απλώνετε από πάνω τη ζεστή κρέµα και καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα.
  8. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνετε την µπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια, την πασπαλίζετε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρετε κατά προτίµηση χλιαρή.

mpougatsa-krema-lemoniou

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend