Μια εξαιρετική και κλασική συνταγή για την αγαπημένη μικρών και μεγάλων μπουγάτσα! Η συνταγή είναι από το Στέλιο Παρλιάρο και σας εγγυώμαστε ότι θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
Για την μπουγάτσα θα χρειαστείτε
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας , λιωµένο, για τα φύλλα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερµοκρασία δωµατίου, για την κρέµα
- 750 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 250 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35%-36% λιπαρά
- 80 γρ. λιµοντσέλο
- 2 λεμόνια το ξύσμα τους (ακέρωτα)
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 6 αυγά, τους κρόκους
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισµα
Εκτέλεση
- Σε µια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, το λιµοντσέλο και το ξύσµα των λεµονιών και τα τοποθετείτε σε µέτρια φωτιά.
- Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύετε µε έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους.
- Λίγο πριν πάρει βράση το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το ⅓ στο µείγµα των αβγών και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα.
- Συνεχίζετε το ανακάτεµα πάνω στη φωτιά µέχρι η κρέµα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρετε και προσθέτετε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
- Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραµµο ταψί µε διαστάσεις 30 x 40 εκ. και στρώνετε µέσα τα µισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Απλώνετε από πάνω τη ζεστή κρέµα και καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα.
- Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνετε την µπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια, την πασπαλίζετε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρετε κατά προτίµηση χλιαρή.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Διαφήμιση