Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα λεμόνι

Μια εξαιρετική και κλασική συνταγή για την αγαπημένη μικρών και μεγάλων μπουγάτσα! Η συνταγή είναι από το Στέλιο Παρλιάρο και σας εγγυώμαστε ότι θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε µια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, το λιµοντσέλο και το ξύσµα των λεµονιών και τα τοποθετείτε σε µέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύετε µε έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους.
  3. Λίγο πριν πάρει βράση το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το ⅓ στο µείγµα των αβγών και ανακατεύετε.
  4. Αδειάζετε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα.
  5. Συνεχίζετε το ανακάτεµα πάνω στη φωτιά µέχρι η κρέµα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρετε και προσθέτετε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
  6. Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραµµο ταψί µε διαστάσεις 30 x 40 εκ. και στρώνετε µέσα τα µισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  7. Απλώνετε από πάνω τη ζεστή κρέµα και καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα.
  8. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνετε την µπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια, την πασπαλίζετε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρετε κατά προτίµηση χλιαρή.

mpougatsa-krema-lemoniou

Πηγή: steliosparliaros.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend