Μια εξαιρετική και κλασική συνταγή για την αγαπημένη μικρών και μεγάλων μπουγάτσα! Η συνταγή είναι από το Στέλιο Παρλιάρο και σας εγγυώμαστε ότι θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε µια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, το λιµοντσέλο και το ξύσµα των λεµονιών και τα τοποθετείτε σε µέτρια φωτιά.
- Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύετε µε έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους.
- Λίγο πριν πάρει βράση το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το ⅓ στο µείγµα των αβγών και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα.
- Συνεχίζετε το ανακάτεµα πάνω στη φωτιά µέχρι η κρέµα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρετε και προσθέτετε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.
- Βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραµµο ταψί µε διαστάσεις 30 x 40 εκ. και στρώνετε µέσα τα µισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
- Απλώνετε από πάνω τη ζεστή κρέµα και καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα.
- Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνετε την µπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια, την πασπαλίζετε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρετε κατά προτίµηση χλιαρή.
Πηγή: steliosparliaros.gr