Ακόμη κι αν έχετε αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε και τα γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε μια αφράτη και λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη για όλη την οικογένεια!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μίξερ τα αυγά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης και χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχετε λιώσει, το νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα.
- Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αποσύρετε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
- Σε ένα πυρέξ αλείφετε βούτυρο, ρίχνετε λίγο κακάο στη βάση και βάζετε τη ζύμη της σοκολατόπιτας. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά.
- Όσο η σοκολατόπιτα ψήνεται, ετοιμάζετε το σιρόπι:
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις βράσουν καλά, προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτετε το κονιάκ και το σιρόπι είναι έτοιμο. Βγάζετε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και ρίχνετε το σιρόπι ώστε να καλύψει καλά όλο το γλυκό μας.
Πηγή: imommy