Το αγαπημένο μας μπριάμ με τα καλοκαιρινά λαχανικά , άκρως αρωματικό και λαχταριστό !
Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: monastiriaka.gr
[ingredients]
Εκτέλεση
- Θα ξεκινήσετε προετοιμάζοντας τα λαχανικά σας.
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες.
- Πλύντε καλά και κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες 1εκ. περίπου.
- Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις και αυτές σε λεπτές φέτες.
- Για να μαγειρέψετε το μπριάμ, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο ταψί 30×35εκ. έτσι ώστε τα λαχανικά να μη στιβαχτούν (καθίσουν) πολύ βαθιά.
- Απλώστε στον πάτο του υαψιού τις φέτες ντομάτας και αλατοπιπερώστε.
- Ύστερα απλώστε τα λαχανικά από πάνω και αλατοπιπερώστε ξανά.
- Πασπαλίστε από πάνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, ύστερα τοποθετήστε τις ύπολοιπες ντομάτες και τελειώστε ρίχνοντας τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C.
- Ψήστε το για 1 1/2 με 2 ώρες. Στα μισά βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι τα λαχανικά να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.
- Σερβίρετε το λαχταριστό μπριάμ με μπόλικη φέτα και ψώμι!
Πηγή: foodmaniacs
Με έμπνευση από: mygreekdish