Κάθε μπουκιά από το συγκεκριμένο cheesecake Nutella θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας και θα σας κάνει να μη μπορείτε να σταματήσετε. Η nutella δένει υπέροχα με το τυρί κρέμα δημιουργώντας ένα θεσπέσιο γλυκό που όμως δε θα σας λυγώσει.
Λαχταριστό cheesecake nutella
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 35 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τo cheesecake με nutella θα χρειαστείτε
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 30 μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτα (θρυμματισμένα)
- 6 κ. της σούπας βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
- 3 συσκευασίες τυρί κρέμα (η κάθε μία περίπου 220γρ.)
- 3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ. της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 φλιτζ. nutella
- 4 μεγάλα αυγά (καλά χτυπημένα)
Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζ. nutella
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C και υλίγετε το εξωτερικό μιας αποσπώμενης φόρμας 20 cm με αλουμινόχαρτο. Έπειτα, αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο.
Στη συνέχεια, απλώστε όλο το μείγμα για τη βάση στον πάτο της φόρμας και ψήστε για 10 λεπτά. Ύστερα αφαιρείτε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε κατά μέρος για να κρυώσει ενόσω ετοιμάζετε τη γέμισή σας.
Συνεχίζετε με την γέμιση
Χαμηλώνετε το φούρνο στους 150°C και σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και αφράτο. Συνεχίζετε προσθέτοντας τη βανίλια και το αλάτι ενώ αναδεύετε σε χαμηλή ένταση. Κατόπιν προσθέτετε τη nutella και αφήνετε να χτυπηθούν καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Τέλος, ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε το μείγμα χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα. Το μείγμα σας είναι έτοιμο και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση μπισκότων που είχατε ετοιμάσει νωρίτερα.
Τοποθετήστε τη φόρμα σας σε ένα ταψί μεγάλο που έχετε γεμίσει ως τη μέση με νερό και ψήνετε το cheesecake για 1 ώρα. Αφού περάσει ο χρόνος, σβήστε το φούρνο και αφήστε τη φόρμα με το cheesecake μέσα στο ταψί με το νερό για επιπλέον 1 ώρα.
Τέλος, φτιάχνετε το γλάσο
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τη Nutella και ανακατέψτε καλά.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο σας περιχύνετε το cheesecake το οποίο έχετε τοποθετήσει στη σχάρα. Με μία σπάτουλα προσπαθήστε να το απλώσετε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Το cheesecake σας είναι έτοιμο και θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρετε.