Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λαχταριστό cheesecake nutella

Κάθε μπουκιά από το συγκεκριμένο cheesecake Nutella θα μαγέψει τον ουρανίσκο σας και θα σας κάνει να μη μπορείτε να σταματήσετε. Η nutella δένει υπέροχα με το τυρί κρέμα δημιουργώντας ένα θεσπέσιο γλυκό που όμως δε θα σας λυγώσει.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 30 ‏μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτα (θρυμματισμένα)
  • 6 κ.σ. ‏βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 3 συσκευασίες ‏τυρί κρέμα (η κάθε μία περίπου 220γρ.)
  • 3/4 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζ. ‏ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 2 φλιτζ. ‏nutella
  • 4 ‏μεγάλα αυγά (καλά χτυπημένα)

Για το γλάσο θα χρειαστείτε

  • 1 φλιτζ. ‏nutella
  • 1/2 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C. Τυλίγετε το εξωτερικό μιας αποσπώμενης φόρμας ακτίνας 20εκ. με αλουμινόχαρτο.
  2. Αναμείξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Απλώστε όλο το μείγμα για τη βάση στον πάτο της φόρμας και ψήστε για 10 λεπτά. Ύστερα βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε την στην άκρη να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμισή σας.

Για τη γέμιση

  1. Χαμηλώστε το φούρνο στους 150C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και αφράτο.
  3. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε σε χαμηλή ένταση. Κατόπιν προσθέστε τη nutella και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε το μείγμα χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα. Το μείγμα σας είναι έτοιμο και το απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση μπισκότων που είχατε ετοιμάσει νωρίτερα. Τοποθετήστε τη φόρμα σας σε ένα ταψί μεγάλο που έχετε γεμίσει ως τη μέση με νερό.
  4. Ψήστε το cheesecake για 1 ώρα. Αφού περάσει ο χρόνος, σβήστε το φούρνο αλλά αφήστε τη φόρμα με το cheesecake μέσα στο ταψί με το νερό για άλλη μία ώρα. Ύστερα βγάλτε τη φόρμα και από το νερό και αφήστε το cheesecake να κρυώσει λίγο ακόμα σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι (εφόσον χρειαστεί) ξεφορμάρετε προσεκτικά το cheesecake και το βάζετε σε ένα ταψί-σχάρα.

Για το γλάσο

  1. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος. Ρίξτε τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τη Nutella και ανακατέψτε καλά.
  2. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο σας το πριχύνετε πάνω στο cheesecake που έχετε βάλει στη σχάρα. Με μία σπάτουλα προσπαθήστε να το απλώσετε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
  3. Το cheesecake σας είναι έτοιμο και θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρετε.

cheesecake nutella cheesecake nutella

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bakedbyanintrovert.com

Λαχταριστό cheesecake nutella
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend