Συνταγή για να φτιάξετε πολύ γρήγορα και οικονομικά ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με Νουτέλα.
Για το γλυκό ψυγείου Νουτέλα
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. Νουτέλα
- ζάχαρη άχνη και σκόνη καφέ για πασπάλισμα
- σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 περίπου.
- Καλύπτετε τον πάτο με μπισκότα.
- Ετοιμάζετε την κρέμα βάζοντας τα 2/3 γάλατος μαζί με την ζάχαρη σε κατσαρόλα να κάψει.
- Διαλύετε στο υπόλοιπο γάλα το άνθος αραβοσίτου και προσθέστε στην κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά,ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να δέσει.
- Αποσύρετε και ρίχνετε τη νουτέλα.
- Ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα.
- Καλύπτετε με μια στρώση μπισκότα ακόμη.
- Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με μπισκότα.
- Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει καλά και να παγώσει η κρέμα.
- Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με άχνη, λίγο καφέ και γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας αν θέλετε.
Συνταγή για γλυκό ψυγείου με Νουτέλα
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr
Διαφήμιση