Γλυκά του κουταλιού έχετε δοκιμάσει σίγουρα πολλά… Γλυκό του κουταλιού, όμως, φράουλα που μπορεί να συνοδεύσει ένα cheesecake, το γιαούρτι σας, κάποια τάρτα ή ακόμα να το απολαύσετε μόνο του, δύσκολα έχετε δοκιμάσει.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στη μέση. Σε μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση βάζετε μια στρώση με φράουλες. Ρίχνετε από πάνω μια στρώση με ζάχαρη, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο μέχρι να βάλτεε όλη τη ποσότητα. Περιχύνετε με το κονιάκ. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και τις αφήνετε 10-12 ώρες στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Από αυτή τη στιγμή, αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζετε αν είναι αναγκαίο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
- Αφού κρυώσει, σουρώνετε τις φράουλες και ρίχνετε το ζουμάκι τους σε ένα μεγάλο μπολ. Το ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Κατόπιν, ξαναρίχνετε τις φράουλες και τον χυμό λεμονιού και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε το γλυκό του κουταλιού φράουλα στο ψυγείο.
Συνταγή για γλυκό του κουταλιού φράουλα
Πηγή: mamapeinao.gr