Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Λαχταριστό κέικ λεμόνι

Μία από τις πολλές «εκτελέσεις» που μπορείτε να κάνετε για κέικ. Σίγουρα από τις πιο γευστικές και εύκολες!

Ιδανική «συντροφιά» για το πρωινό σας και όχι μόνο…

Για το κέικ λεμόνι

  • 255 γραμμάρια ‏Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραμμάρια ‏Αλεύρι μαλακό
  • 4 ‏Αβγά
  • 75 γραμμάρια ‏Βούτυρο 82%
  • 110 ml ‏Κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 1/2 γραμμάρια ‏Μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο ‏Αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
  • ‏Ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο.
  2. Σε ένα άλλο δοχείο βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός ή σύρμα να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
  5. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει ή καλύψει με χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Χρήσιμο Tip: Στα 40 λεπτά, μπορείτε να μπήξετε ένα μαχαιράκι στο κέικ, για να δείτε αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο. Αν το μαχαιράκι βγάζοντάς το είναι στεγνό, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στο φούρνο λίγο ακόμα. Μην κάνετε νωρίτερα όμως τη δοκιμή γιατί το κέικ σας θα ξεφουσκώσει.

Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε.

keik-lemoni

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend